Home | Engelse Mastiff

Engelse Mastiff

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Engelse Mastiff is een enorme hond. Ze hebben een liefdevol en goedmoedig karakter. Het is een ontzettende gespierde en krachtige hond.

Maar ondanks zijn kracht en sterkte, is het vooral zijn rustige en kalme aard die de boventoon voert. De Engelse Mastiff zal nooit agressief of impulsief reageren. Hij is afwachtend en een echte goedzak.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De geschiedenis van de Engelse Mastiff

Er zijn verschillende theorieën over het ontstaan van de Engelse Mastiff. Sommige mensen zeggen dat deze hond afstamt van de Tibetaanse Mastiff. En dat alle Mastiff honden hiervan afstammen. Andere zeggen dat de honden vroeger in het Romeinse Rijk dienden als oorlogshonden.

En dat de Kelten en de Normandiërs de Mastiff uiteindelijk naar Groot-Brittannië hebben gebracht. Wat wel duidelijk is dat de Engelse Mastiff, zoals de hond nu is, zijn oorsprong wel in Groot-Brittannië vindt.

Tijdens WOI en WOII werd het ras met uitsterven bedreigd. Niemand kon deze grote honden voeden tijdens de oorlogsjaren. Gelukkig overleefden een paar Mastiffs in Canada en de VS en daardoor kon de fokkerij in Groot-Brittannië na de oorlogen weer opgestart worden. De Engelse Mastiff is één van de grootste en oudste hondenrassen ter wereld.

De eigenschappen van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff is een hele lieve, zachtaardige hond. Hoewel zijn grote en forse uiterlijk mensen misschien doet afschrikken, zal de hond zich nooit laten irriteren. Hij is niet snel van zijn stuk te brengen. Andere honden en dieren, lawaai of stress, de Engelse Mastiff is hier niet gevoelig voor.

Daarom wordt hij in Engeland ook wel ‘gentle giant’ genoemd. Ondanks zijn grootte is de Engelse Mastiff een perfecte gezinshond en hij is zelfs regelmatig ingezet als therapiehond.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Mastiff wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Karaktereigenschappen van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff heeft niets meer van het onverschrokken karakter van zijn voorouders. Hij heeft geen strijdlustig karakter. De Engelse Mastiff is wel nog steeds een moedige hond. Soms denken mensen dat het een bange hond is, doordat de Engelse Mastiff zich vaak terughoudend kan opstellen.

Maar zodra zijn baas of zijn gezin in gevaar is, dan zal de hond absoluut niet twijfelen en zijn baas direct te hulp komen. Daarbij zal hij ook een eventuele aanvaller te lijf gaan. Maar wel met controle, hij zal nooit op een manier aanvallen dat hij de aanvaller verwond.

Het uiterlijk van de Engelse Mastiff

Kijk je naar het uiterlijk van de Engelse Mastiff, dan valt natuurlijk allereerst zijn grote verschijning op. Zijn uiterlijk dwingt respect af en doordat hij niet agressief is, maakt dit de Engelse Mastiff tot een goede waakhond. Zo werd hij vroeger ook in Engeland ingezet.

Maar het is ook een prima gezinshond. Al moet je wel voldoende ruimte hebben voor deze forse hond.

De grootte en het gewicht van de Engelse Mastiff

Gemiddeld heeft de Engelse Mastiff een schofthoogte van 90 centimeter. En het gewicht kan wel tot 100 kilogram zijn. Een flinke hond. De Engelse Mastiff is ook één van de grootste en zwaarste honden van de wereld.

De allerzwaarste hond ter wereld was een Mastiff mannetje. Die heette Aicama Zorba La-Susa en deze hond woog 155,58 kilogram en had een schouderhoogte van 95 centimeter. Deze hond staat ook in het boek Guinness World Records.

De vacht van de Engelse Mastiff

De vacht van de Engelse Mastiff is kortharig en glad. Je ziet de spieren van de hond goed door deze strakke vacht. De kleur van de vacht kan abrikoos, fawn of gestroomd zijn. De hond heeft een donkere neus en ook rond de mond en de oren is de vacht vaak donker.

Het is niet toegestaan dan de Engelse Mastiff veel witte vlekken op het lichaam heeft. Ook bij de borst en de poten is dit niet toegestaan.

Leer alles over jouw lieve Mastiff

Wil je álles leren over jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De opvoeding van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff heeft voldoende beweging nodig om gezond en blij te zijn. Extreem lange wandelingen hoef je niet met de hond te maken. In de meeste gevallen heeft hij aan zijn dagelijkse wandelingen voldoende beweging. Natuurlijk vindt de hond het wel fijn om eens lekker in het bos te wandelen.

Omdat de hond enorm groot is, is het niet aan te raden om hem te houden op een kleine flat, of in een huis zonder tuin. In een ideale situatie woont de Engelse Mastiff in een groot huis met een ruime, omheinde tuin. Hij kan dan lekker zijn ei kwijt in de tuin en dat zorgt ervoor dat de hond vrolijk en blij zal zijn.

Een goede socialisatie van de Engelse Mastiff

Een goede opvoeding is meer dan alleen een voldoende beweging. Het is erg belangrijk dat de hond goed gesocialiseerd wordt. Dit kun je bereiken door bijvoorbeeld met Engelse Mastiff pup op puppycursus te gaan.

De hond leert hier om te gaan met andere honden, hij leert de basiscommando’s en hij leert dat jij zijn baas bent. Ook is een puppycursus een goede leerschool om te leren hoe de hond in verschillende situaties kan reageren. Na de puppycursus is het verstandig om nog zeker een aantal vervolgcursussen met je Mastiff te volgen.

De juiste opvoeding van de Engelse Mastiff

De Engelse Mastiff heeft een consequente opvoeding nodig. De hond moet weten wat jij als baas van hem verwacht. Hij kan niet tegen inconsistent gedrag. Dan raakt de hond in de war en weet hij niet wat hij moet doen.

Als de Mastiff goed gesocialiseerd en goed opgevoed is, dan is deze hond, ondanks zijn enorme omvang, prima in een gezin als gezinshond te houden. Hij is trouw en heeft een ontzettend groot hart.

Een Engelse Mastiff kopen

Voor een Engelse Mastiff pup betaal je bij een erkende fokker gemiddeld € 1.200,-. Dat zijn de aanschafkosten. Maar je moet er rekening mee houden dat je zeker jaarlijks € 800,- aan goede voeding moet uitgeven.

Daarnaast heb je nog kosten van een slaapkussen voor je hond, een halsband en een riem, speeltjes en verzorgingsproducten. Ook moet je rekening houden met de kosten voor een hondenhotel als je op vakantie gaat en natuurlijk de kosten voor de dierenarts en hondentrainingen.

Een Engelse Mastiff kost je jaarlijks minimaal €1.500,-. Het is dus belangrijk dat je daar rekening mee houdt als je besluit een Engelse Mastiff aan te schaffen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!