Home | Is een Mastiff gevaarlijk? En wat kan je er als baasje aan doen?

Is een Mastiff gevaarlijk? En wat kan je er als baasje aan doen?

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Mastiff wordt vaak als fel en agressief gezien. Maar klopt dat wel? Is de Mastiff een gevaarlijke hond? Of ligt het vaak ook aan de opvoeding en aan de baas?

De meeste Mastiff-honden zijn naar hun familie en baas toe heel loyaal en aanhankelijk. Het zijn de beste waakhonden, misschien worden ze daarom wel vaak als gevaarlijk betiteld.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

Het karakter van de Mastiff

Om te kunnen bepalen of de Mastiff een gevaarlijke hond is, moet je eerst meer weten over het karakter van deze hond.

De Mastiff is aanhankelijk, speels, rustig, intelligent, wantrouwend tegenover vreemden, onafhankelijk. Hij heeft geen jachtinstinct in zich. Het is een echte waakhond.

De Mastiff is aanhankelijk en rustig

Je zult het misschien niet verwachten als je de hond ziet, maar de grote Mastiff is erg aanhankelijk. Hij is graag dicht bij zijn baas en familie. Maar hij zal nooit overmatig aandacht vragen. Het is een lieve hond, met een groot hart.

En hij geniet natuurlijk van alle aandacht die hij krijgt van zijn baas en gezin. Daarnaast is de Mastiff ook een erg rustige hond in huis. Maar hij zal zeker aanslaan als hij iets hoort dat volgens hem vreemd is.

Let op: Het karakter van jouw Mastiff (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De Mastiff is speels

De Engelse Mastiff is een ontzettende speelse hond. Hij speelt graag met kinderen. Maar omdat de hond zo enorm groot is, moet je natuurlijk wel uitkijken als de hond speelt met kleine kinderen. De Mastiff zal ook altijd de kinderen van zijn gezin beschermen.

De Mastiff speelt ook graag met andere honden. Maar het is wel belangrijk dat hij dat vanaf jongs af aan al heeft gedaan. Anders kan het ook zo zijn, dat je hond juist terughoudend is naar andere honden. Of misschien soms wat fel. De Mastiff is een speelse hond, maar hij zal niet urenlang achter elkaar spelen. De hond wordt snel moe.

De Mastiff is intelligent

De Mastiff is een hele intelligente hond. Maar hij kan soms ook wel een beetje traag reageren. Als hij in een diepe slaap is, verwacht dan niet dat de hond ineens op springt en naar de deur rent als hij iets hoort.

De hond zal eerst rustig wakker moeten worden, voordat hij überhaupt in actie komt. Ook kan het zijn dat de hond wel een commando of geluid hoort, maar dat hij er gewoon niet op reageert.

De Mastiff kan wantrouwend zijn tegenover vreemden

Van oorsprong is de Mastiff niet een hele sociale hond. Het is erg belangrijk dat zijn socialisatie goed verloopt. Maar ook dan kan de Mastiff nogal onverschillig doen tegenover vreemden. Als de hond zich bedreigd voelt, zal hij zeker niet aarzelen om zijn gezin te beschermen.

De Mastiff is onafhankelijk

De Mastiff is een onafhankelijke hond. Hij zal als hij twee verzorgers heeft, niet de één leuker vinden dan de andere. Ondanks dat hij onafhankelijk is, wil de hond wel graag bij de familie horen.

Het is dus geen hond die je in een hok kunt opsluiten, of die de hele dag in de tuin kan blijven. Hij kan er slecht tegen als hij buitengesloten wordt. Een voordeel van de onafhankelijkheid van de Mastiff is dat hij als volwassen hond wel een tijdje alleen thuis kan blijven. Natuurlijk moet je dit wel opbouwen.

Leer alles over het karakter van jouw Mastiff

Wil je alles weten over het karakter van jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede opvoeding van de Mastiff

Als de Mastiff goed opgevoed wordt, dan is het geen gevaarlijke hond. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je socialisatie van de hond goed verloopt. Zodra je pup bij je thuis is, moet je met hem op puppycursus gaan.

De hond leert daar met andere honden omgaan en ook met andere mensen. Dat is een belangrijk onderdeel van zijn socialisatie. Ook leert je pup op die cursus dat jij zijn baas bent en hij weet wat de basiscommando’s betekenen. Maar na die puppycursus ben je er nog lang niet. De Mastiff heeft een consequente opvoeding nodig. Het is belangrijk dat dat met zachte hand gebeurt.

Hoe voed je de Mastiff op?

Een beproefde methode van opvoeden bij de Mastiff is de methode van ‘je-krijgt-niets-voor-niets’. Dat betekent dat de hond altijd iets moet doen voordat hij iets krijgt. Voordat hij eten krijgt, laat je hem een kleine opdracht doen. Voordat je met hem gaat wandelen, moet hij iets doen. Als je dit consequent doortrekt, dan zul je zien dat je Mastiff opgroeit als een lieve hond.

Natuurlijk is het ook belangrijk om met je Mastiff diverse hondentrainingen te volgen. De Mastiff is een eigenwijze hond. En de hond opvoeden is niet eenvoudig. Dat is niet voor een beginner weggelegd.

Daarom heeft de Mastiff een baas nodig die ervaring heeft met het opvoeden van dit soort honden. En hij moet sterk in zijn schoenen staan. Dan kan de Mastiff opgroeien tot een lieve en loyale hond en zal de Mastiff alles behalve gevaarlijk zijn.

Laat je Mastiff niet los lopen

Zelfs met een goede en consequente opvoeding is het niet verstandig om je Mastiff los te laten lopen. Hoewel de hond prima met andere honden om kan gaan, heeft de hond toch de neiging om andere honden te willen laten zien dat hij de grootste en de sterkste is.

Om dat te voorkomen is het beter om je Mastiff niet los te laten in een hondenpark. Ook in het buitengebied is dat niet aan te raden. Je weet nooit wie of wat je tegenkomt. En je weet ook niet zeker hoe je hond hierop zal reageren.

Een fijn thuis voor je Mastiff

Een Mastiff heeft niet veel beweging nodig. De dagelijkse wandelingen zijn voldoende voor de hond. Maar de hond kan er niet tegen om in een hele kleine ruimte te zijn. Daarom is een appartement of een klein huis zonder tuin niet geschikt voor deze hond.

Het beste kan de hond leven in een ruim huis, met een grote, omheinde tuin. De Mastiff kan dan in de tuin lekker los lopen en spelen en springen.

Dan heeft hij ook niet meer de behoefte om tijdens de wandelingen los te moeten lopen. En voorkom je gevaarlijke situaties met je hond.
De Mastiff is geen gevaarlijke hond. Het is wel een hond die goed en consequent opgevoed moet worden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!