Home | Grijze Mastiff: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

Grijze Mastiff: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Mastiff is een enorm grote hond met een korte vacht. Het haar licht dicht op het lichaam Op de schouders, nek en rug is het haar iets dikker. De officiële vachtkleuren van de Tibetaanse

Mastiff zijn diep zwart, met of zonder tan markeringen, blue (donkergrijs), met of zonder tan markeringen, verschillende schakeringen van goudkleur, reebruin tot rood, sable (goudkleur met zwarte haren er door).

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De Mastiff met een grijze vacht

De grijze Mastiff is geen rashond, het is een Mastiff met een grijze vacht. De vacht van deze hond wordt ook wel eens blue genoemd. En het is een donkergrijze vacht. Honden met een grijze vachtkleur zie je tegenwoordig steeds meer.

Het is een soort modekleur geworden en fokkers doen er soms alles aan om aan deze trend te voldoen. Het is daarom altijd verstandig om goed te kijken of de fokker van jouw Mastiff zich wel aan alle eisen houdt.

Een goede fokker voor de grijze Mastiff vinden

Als je graag een grijze Mastiff wilt, dan is het belangrijk om een goede en erkende fokker te zoeken. Je kunt navraag doen bij de rasvereniging. Vaak kunnen zij je wel vertellen waar je het beste naar toe kunt bellen voor een pup.

Maar je kunt ook je dierenarts vragen of ze een lijstje hebben van goede en erkende fokkers.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Mastiff wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Hoe herken je een goede fokker?

Denk je een goede fokker gevonden te hebben? Dan kun je dit nog controleren aan de hand van een aantal tips. Een goede fokker is namelijk goed te herkennen als je maar weet waar je op moet letten. Het is niet verstandig om je grijze Mastiff bij een broodfokker te halen, dus volg altijd deze tips op als je op zoek gaat naar een goede fokker voor je hond.

1. Bij een goede fokker is de moederhond altijd aanwezig

Een erkende fokker weet hoe belangrijk het is dat de moederhond aanwezig is bij de pups. Daarom zal de hond altijd bij de pups zijn. Er is eigenlijk geen enkele geldige reden te bedenken waarom de moederhond niet bij de pups is. De pups leren veel van de moederhond. Dus dit is ook erg belangrijk voor hun socialisatie.

2. Bij een goede fokker zien de pups er gezond uit

Als je bij het nestje pups gaat kijken, let er dan altijd op of alle pups er gezond en blij uitzien. Zijn ze niet te mager? Of te dik? Gezonde pups kijken helder uit hun ogen, zijn speels en actief. Het is ook belangrijk dat de moederhond er goed uitziet.

Dus werp ook een blik op de moederhond. Als dat goed zit, dan weet je in ieder geval dat de pups van een liefdevolle fokker komen.

3. Een goede fokker heeft tijd om vragen te beantwoorden

Een goede fokker neemt alle tijd om al jouw vragen te beantwoorden. Vaak zal hij ook uit zichzelf dingen vertellen over de honden. Stel altijd veel vragen over de gezondheid en de herkomst van de hond.

En wil je per se een grijze Mastiff, vraag dan ook naar de vachtkleur van de vader van de pups. Soms kan de vachtkleur nog veranderen. Dan denk je dat je een grijze Mastiff koopt, maar dan zit er toch bijvoorbeeld zwart in van de vader. En dan blijkt later dat de pup dus geen egale grijze vacht heeft.

Leer alles over jouw lieve Mastiff

Wil je álles leren over jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De kosten van een grijze Mastiff

Voor een grijze Mastiff pup betaal je bij een erkende fokker al snel tussen de € 1.000,- en de € 1.500,-. Soms ligt de vraagprijs zelfs nog hoger. Je krijgt dan vaak een Mastiff pup met een stamboom. Controleer dit altijd wel voordat je besluit de pup te kopen.

Soms wordt een grijze Mastiff pup voor minder geld aangeboden. Dan heb je vaak te maken met een kruising en dus niet met een raszuivere Mastiff pup. Dan betaal je vaak € 800,- voor een pup.

De kosten voor de verzorging van een grijze Mastiff

Naast de kosten voor aanschaf van de hond, moet je ook rekening houden met veel andere kosten die je zult moeten maken voor de grijze Mastiff. De jaarlijkse kosten liggen op ongeveer € 1500,-. De Mastiff is een hele dure hond in onderhoud. Dat komt onder andere doordat de hond zo groot is.

Aan voeding ben je ongeveer de helft van je budget kwijt. Reken € 800,- per jaar voor goede voeding voor je hond. Daarnaast zul je nog snoepjes, botjes en speelgoed voor je hond moeten kopen.

Ook moet je rekening houden met kosten voor de vachtverzorging van je grijze Mastiff. Je zult een borstel, een nagelknipper een tandenborstel en tandpasta moeten kopen. En natuurlijk mag een heerlijk kussen om op te slapen niet ontbreken. Of een hondenmand met een kussen erin.

Tenslotte heb je ook nog een halsband en een riem nodig. Vooral in het eerste jaar zul je regelmatig een nieuwe halsband moeten kopen, omdat de hond zo enorm veel groeit in dat jaar. En je moet rekening houden met jaarlijkse dierenartskosten voor de vaccinaties en natuurlijk kosten voor het hondenhotel als je zelf met vakantie gaat.

De kosten de training van de grijze Mastiff

En niet geheel onbelangrijk, je zult ook heel wat trainingen met je hond moeten doen voor een goede opvoeding van je grijze Mastiff. Gemiddeld kost een training van 10 avonden rond de € 200,- en de € 250,-. De Mastiff is een dure hond, zowel in onderhoud, als in de opvoeding.

De grijze Mastiff als gezinshond

De grijze Mastiff kun je als gezinshond houden. Het is wel belangrijk dat je de hond een goede en consequente opvoeding geeft. En dat is niet eenvoudig. De grijze Mastiff is daarom geen hond voor een beginnende hondeneigenaar.

Ook heeft deze hond de ruimte nodig. Als je op een klein appartement woont, of in een klein huis zonder tuin, dan is de grijze Mastiff niet de juiste hond voor jou.

Het beste kan de grijze Mastiff gehouden worden in een ruim huis, met een ruime omheinde tuin. De hond kan dan lekker in de tuinen, rennen, springen en spelen. En je zult dan in huis een rustige, vriendelijke, lieve en loyale hond hebben.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!