Home | Mastiff karakter: dit kan je verwachten

Mastiff karakter: dit kan je verwachten

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Mastiff is een imposante hond waar iemand van zou kunnen schrikken omdat het zo’n groot dier is. Het is echter een grote reus met een klein hartje waarvoor je niet bang hoeft te zijn want de Mastiff is werkelijk een heel lieve hond die goed met mensen kan opschieten.

De Mastiff is van nature een sociale hond die ook goed met soortgenoten en andere hondenrassen kan opschieten, mits deze ook sociaal zijn.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw hond!

Hond die voldoende beweging nodig heeft

De Mastiff is een hond die erg trouw is aan zijn baasje. Hij beschermt zijn mensen met alles wat hij in zich heeft en door zijn imposante uiterlijk zal dit mensen met de verkeerde bedoelingen afschrikken, ook al hoef je er weinig van te vrezen.

De Mastiff wil bij voorkeur echt deel uit maken van het gezin en zoveel mogelijk samen met zijn mensen zijn en van alles ondernemen. De hond is natuurlijk niet al te snel vanwege zijn postuur en houdt er zeker ook van om op zijn tijd lekker lui te zijn, maar het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de Mastiff voldoende beweging krijgt.

Hiermee voorkom je namelijk dat de hond zich snel gaat vervelen of last krijgt van overgewicht.

Kindvriendelijke reus

De Mastiff is een prima gezinshond die ook goed met kinderen kan omgaan en zeker als kindvriendelijk bestempeld kan worden. Houd er wel rekening mee dat de hond zich niet direct bewust is van zijn grootte en in al zijn enthousiasme nog wel eens tegen iemand aan zou kunnen springen.

Bij een kind betekent dit natuurlijk meteen dat het omvalt ook al bedoelt de hond het goed. Zorg ervoor dat je Mastiff tijdig wordt gesocialiseerd en snapt dat dit gedrag niet handig en ongewenst is.

Let op: Het karakter van jouw Mastiff (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zorg voor voldoende ruimte voor je beschermende en waakse hond

Als je overweegt een Mastiff aan te schaffen, bedenk dat wel dat je daarvoor voldoende ruimte dient te hebben, zowel binnen als buiten. De hond is nu eenmaal erg groot en dient wel goed uit de voeten te kunnen. Een tuin is sowieso noodzakelijk maar een groot huis is natuurlijk ook handig met een hond van dat formaat.

Wanneer je de hond in een hok zet, wordt hij daar echt niet blij van want hij wil het liefste zoveel mogelijk bij zijn baasje in de buurt zijn. Een beetje waken wil hij zeker wel doen maar dan vooral om zijn baasjes te beschermen.

De Mastiff is geen fel type dat bij het minste of geringste al aanslaat en veel blaffen zal hij zeker niet doen. Doet hij dat wel, ga er dan maar vanuit dat er echt wat aan de hand is.

Niet te lang alleen laten

De Mastiff houdt erg van gezelschap en kan niet voor lange tijd alleen thuis worden gelaten. Dit komt bepaald niet ten goede aan de gemoedstoestand van het dier. Ben je veel of vaak van huis? Overweeg dan een ander ras of kies voor een huisdier dat wel goed alleen kan blijven.

Meer dan één Mastiff in huis halen scheelt al veel omdat ze dan elkaars gezelschap hebben maar houd er rekening mee dat je echt twee enorme honden in huis haalt, waar je veel ruimte voor nodig hebt en die je bijna arm kunnen eten. Ze zijn groot dus hebben nu eenmaal veel voedsel nodig. Dat is alleen maar logisch.

Bijzonder sociale hond die je goed moet trainen en opvoeden

De Mastiff is van nature al erg sociaal maar dat wil zeker niet zeggen dat je de hond niet goed hoeft op te voeden en dat deze altijd uit zichzelf sociaal en gewenst gedrag zal vertonen. Kies je ervoor een puppy Mastiff aan te schaffen? Realiseer je dan wel dat de dan nog kleine hond zal uitgroeien tot een fors exemplaar

Alles wat je de hond reeds als puppy aanleert, zal hij op latere leeftijd nog doen en dat betekent dan ook dat je de grote hond goed kunt hanteren en dat deze gehoorzaamt. Wel zo makkelijk natuurlijk met zo’n enorm beest in huis als hij ook goed luistert.

Geen hond voor beginners

De Mastiff is geen hond voor beginnende hondenbezitters. Niet omdat het geen lief beest is, want dat is het zeker wel. De hond heeft echter een goede baas nodig die ervoor zorgt dat het huisdier op de juiste manier wordt getraind en gesocialiseerd.

Hiervoor dien je als baasje altijd consequent te zijn en de hond zeker niet op een agressieve of hardhandige manier te behandelen. De Mastiff wil alles doen om het zijn baasje zoveel mogelijk naar de zin te maken maar dat betekent niet dat het ras ook zomaar even eenvoudig te trainen is.

Leer alles over het karakter van jouw Mastiff

Wil je alles weten over het karakter van jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Hond die goed getraind kan worden mits je consequent bent

De hond heeft het meeste behoefte aan een consistente training en consequente baas die veel geduld heeft om de hond van alles te leren. Het ras is prima geschikt om mee op cursus te gaan dus begin daar altijd zo jong mogelijk mee.

Op die manier leert je pup al hoe hij zich moet gedragen en heb je daar zowel als baasje, maar zeker ook als hond, op latere leeftijd alleen maar veel plezier van. Je hond meenemen naar de cursus, deze van alles leren en samen dingen doen, is niet zielig maar zorgt er juist voor dat de hond helemaal happy en lekker bezig is.

Gehoorzamen aan een commando is niks mis mee maar zorgt ervoor dat de hond weet wie de baas is en het voorkomt ongewenst gedrag. Zolang je de Mastiff met veel aandacht, liefde en respect overlaadt, zal het een vrolijke hond zijn.

Geschikte hond voor allerlei verschillende acties

De Mastiff is natuurlijk geen hond die een parcours loopt met kleine hindernissen. Daar is hij nu eenmaal veel te groot en niet voldoende wendbaar voor. De hond is echter prima geschikt om in te zetten voor het bewaken van een woning (niet in een hok maar gewoon bij zijn mensen in huis) en kun je daarvoor trainen.

Gewichten trekken, zware dingen apporteren en zelfs reddingsacties uitvoeren, zijn activiteiten waarvoor deze grote hond prima kan worden ingezet.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!