Home | Prijs Mastiff: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

Prijs Mastiff: hoe duur is deze hond? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je een Mastiff wilt kopen, dan moet je naast het aanschafbedrag ook rekening houden met een aantal andere kosten. De Mastiff is een grote hond en het is daarom ook niet goedkoop om voor deze hond te zorgen.

Als je zelf weinig te besteden hebt, dan is het niet verstandig om een Mastiff als huisdier aan te schaffen. Naast de vrij hoge aanschafprijs, eet de Mastiff ontzettend veel. De kosten voor voeding van je hond, zijn immens.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De gemiddelde aanschafprijs van de Mastiff

Als je een Mastiff pup koopt bij een erkende fokker, dan moet je rekening houden met een bedrag tussen de € 1.000,- en de € 1.500,-. Er zijn fokkers die nog meer voor hun pups vragen. Maar dit is een redelijke prijs voor een normale Mastiff pup.

Voor een gezonde pup, kun je het beste een erkende fokker benaderen. Die kun je vinden via de rasvereniging. Erkende en goede fokkers van Mastiff pups kunnen zich bij deze rasvereniging aansluiten. Als je een fokker benadert die bij de rasvereniging is aangesloten, dan zul je vaak ook nooit meer dan bovenstaande bedrag hoeven te betalen voor een pup.

De kosten voor de verzorging van de Mastiff

De meeste mensen kunnen de hoge aanschafprijs voor de Mastiff nog wel betalen. Je kunt hiervoor sparen, of bijvoorbeeld je vakantiegeld voor de pup achteruit leggen. Maar daarmee bent je er nog niet.

De Mastiff is namelijk een hele dure hond om te verzorgen. Het is niet voor niets dat deze grote hond na de Tweede Wereldoorlog met uitsterven werd bedreigd.

Door de armoede van de oorlogsjaren, konden de mensen niet meer voor de grote Mastiff honden zorgen. Een volwassen Mastiff eet wel tot een kilo droogvoer per dag. En daarnaast houdt hij ook nog enorm van kip. Dat was in de jaren tijdens en na de oorlog niet op te brengen voor hondenliefhebbers. En nu nog is dit voor veel mensen niet te betalen.

Let op: Het kopen of adopteren van een Mastiff (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De kosten voor voeding van je Mastiff

Een volwassen Mastiff heeft ongeveer een kilo voer per dag nodig. Dat kan droogvoer zijn, maar dat kan ook ander voer zoals kip zijn. Een kilo kwalitatief goed droogvoer kost als snel € 3,-. Dat betekent dat je hond dus jaarlijks voor €1.095,- aan droogvoer nodig heeft.

Nu kun je natuurlijk voor een goedkoper alternatief gaan. Maar dan betaal je nog snel € 800,- per jaar voor de voeding van je hond. Tel daar nog de beloningssnoepjes en alle botten bij op. Dan zit je in het gunstigste geval op zo’n € 900,- euro per jaar. En als je voor kwaliteit gaat dan moet je eerder denken aan € 1.200,- per jaar.

De kosten voor vachtverzorging van je Mastiff

De verzorging van de vacht van je Mastiff is niet zo heel intensief. Als je een goede borstel en een goede kam koopt dan kom je een heel eind.

Gemiddeld zul je daar rond de € 50,- per jaar aan kwijt zijn. Als je je hond ook nog twee keer per jaar wilt laten wassen, dan zul je daar ongeveer € 150,- euro bij op moeten tellen.

De kosten voor de verzorging van de nagels en het gebit van je Mastiff

Ook de nagels zul je regelmatig moeten (laten) knippen. Als je dit zelf kunt, dan is het kopen van een nagelknipper voldoende.

En de verzorging van het gebit van je Mastiff is erg belangrijk. Je kunt hiervoor bij de dierenspeciaalzaak een tandenborstel en tandpasta voor kopen. Jaarlijkse kosten zullen € 50,- bedragen.

De kosten voor de dierenarts

Je zult in ieder geval 1 keer per jaar naar de dierenarts moeten voor de jaarlijkse vaccinaties van je hond. Dat gaat vaak gepaard met een consult. Je zult hierbij moeten denken aan een bedrag van € 100,-. Als je hond ziek is, moet je natuurlijk ook met hem naar de dierenarts. Je kunt hiervoor een verzekering afsluiten.

Maar zo’n verzekering dekt niet de kosten voor eventuele erfelijke en veel voorkomende aandoeningen. Gemiddeld betaal je voor een verzekering € 25,- per maand, dus € 300,- per jaar.

De kosten voor het hondenhotel

Ga je graag op vakantie? Dan moet je natuurlijk een hondenhotel regelen voor je Mastiff. De kans is klein dat je je enorm grote vriend mee kunt nemen op vakantie. Een grote hond kost vaak € 17,50 per nacht.

Stel je gaat drie weken op vakantie, dan zijn de kosten voor het hondenhotel € 367,50. Als je ook nog op wintersport gaat voor veertien dagen dan betaal je nog eens € 245,-.

De kosten voor cursussen en trainingen

De Mastiff is een moeilijke hond om op te voeden. Voor een goed resultaat zul je meerdere trainingen met je hond moeten volgen.

Misschien wel een aantal jaren achter elkaar. Gemiddeld kost een hondentraining van tien lessen ongeveer € 200,-. Stel dat je 2 trainingen per jaar met hem doet, dan zijn de kosten € 400,-.

De overige kosten

Dan zijn er nog heel veel andere kosten. Zoals de kosten voor een halsband, riem, drink- en voederbak, slaapkussen, mand, bench, anti vlooien en teken verzorging, speelgoed. Misschien zijn er dingen in je huis die je nog moet aanpassen, zoals een omheining in je tuin. Kortom: nog heel veel onvoorziene kosten. Die kun je zetten op minimaal € 300,- per jaar.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Mastiff

Overweeg je een Mastiff te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Totale jaarlijkse kosten van je Mastiff

Als je alle bovenstaande kosten bij elkaar optelt, dan kom je op een bedrag van meer dan € 3.000 per jaar. Als je dat deelt door 12 maanden, dan moet je rekenen op een bedrag van ongeveer € 265 per maand dat je kwijt bent aan de verzorging van je Mastiff. Een grote kostenpost.

Natuurlijk krijg je er een fantastische hond voor terug. Maar als je zelf niet veel over houdt in de maand, dan is de Mastiff waarschijnlijk niet de meest ideale hond voor jou om aan te schaffen.

Het is daarom verstandig om altijd voordat je besluit een hond te kopen, goed naar je financiële situatie kijkt. Is er financiële ruimte en heb je tijd en de ruimte voor een grote hond als de Mastiff, dan kun je er natuurlijk voor gaan. Want de Mastiff is een prachtige hond om te zien.

En als de hond goed gesocialiseerd en opgevoed is, dan is het een hele trouwe en aanhankelijke metgezel.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!