Home | Een Mastiff kopen.. ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Mastiff kopen.. ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Als je hebt besloten dat je een Mastiff gaat kopen, dan heb je je vast al goed verdiept in het ras. Dus je weet alles over zijn karakter en over hoe groot hij wordt. En natuurlijk weet je hoe je de Mastiff het beste op kunt voeden.

Misschien heb je al een puppycursus uitgezocht. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dan kun je nu op zoek naar een pup. Waar je precies allemaal op moet letten bij het kopen van een Mastiff pup lees je hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

Een goede Mastiff fokker zoeken

Een Mastiff kun je het beste kopen bij een erkende fokker. Via de rasvereniging kun je informatie krijgen over welke fokker een nestje hebben. Je kun ook bij je dierenarts vragen of hij een lijst heeft van Mastiff fokkers. Zodra je een lijst hebt, kun je beginnen met bellen. Niet iedere fokker heeft altijd een nestje, dus het is belangrijk dat je geduld hebt.

Een goede Mastiff fokker herkennen

Naast heel veel goede en erkende fokkers, zijn er ook heel veel broodfokkers. Zij hebben geen liefde voor de dieren en voor het ras. Zij fokken puur om het geld. Het gevolg is dat dit vaak honden zijn die niet goed gesocialiseerd zijn en ook vaak belast zijn met erfelijke ziekten. Een goede fokker is niet zo moeilijk te herkennen. Je moet alleen weten waar je op moet letten.

De moederhond is aanwezig

De moederhond is bij een goede fokker altijd bij de pups aanwezig. Dat het is het beste voor de pups, maar ook voor de moederhond. Er is geen enkele reden waarom de moederhond niet aanwezig kan zijn, dus koop nooit een pup zonder dat je de moederhond hebt gezien.

Let op: Het kopen of adopteren van een Mastiff (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De pups zien er gezond uit

Daarnaast zien de pups er gezond uit. Een goede fokker zorgt goed voor zijn dieren. De pups zijn niet te dik, maar ook niet te mager. Ze zijn blij en kijken helder uit hun ogen. Dat geldt ook voor de moederhond. Zie je dit niet terug bij de pups? Koop hier dan geen Mastiff.

Een goede fokker weet alles over het ras

Tenslotte herken je een goede fokker aan het feit dat hij alles over het ras weet en je er ook alles over wilt vertellen. Geen vraag van jou blijft onbeantwoord. Een goede fokker kan je ook heel veel vertellen over het karakter van de pups. Zie je dat niet terug bij jouw fokker? Dan heb je waarschijnlijk niet met een erkende fokker te maken.

De aanschafprijs van een Mastiff pup

Besluit je een Mastiff pup te kopen bij een erkende fokker, houd er dan rekening mee dat de fokker een prijs voor de pup vraagt die ligt tussen de € 1.000,- en de € 1.300,-. Er zijn zelfs fokkers die een nog hogere prijs vragen, je moet je dan afvragen of dit een goede fokker is, of dat het een fokker is die veel wil verdienen.

Je koopt dan in de meeste gevallen een Mastiff pup met een stamboom certificaat. Je weet precies wie de ouders en de voorouders van je hond zijn. De kans op erfelijke aandoeningen is nog steeds aanwezig. Maar je weet wel dat deze aandoeningen bij de ouders van je pup niet zijn gevonden.

Een Mastiff uit het asiel halen

Je kunt natuurlijk ook een Mastiff uit het asiel halen. Hierover moet je wel goed nadenken, want een hond uit het asiel halen heeft vaak enkele nadelen. Het grootste en eigenlijk ook allesomvattende nadeel is dat de hond vaak al ouder is en al heel veel heeft meegemaakt.

De hond kan daarom ongewenst gedrag vertonen, hij kan angstig zijn en hij kan daardoor soms te fel of agressief reageren. Omdat de Mastiff een hele grote en sterke hond is, met een eigenzinnig karakter, is het niet verstandig om als beginnende hondenbezitter een hond uit het asiel te halen.

De aanschafprijs van een Mastiff pup uit het asiel

Een hond uit het asiel is een stuk minder duur dan een hond die je bij een fokker koopt. Het asiel vraagt vaak tussen de € 90,- en de € 250,- voor de hond. Dit is vooral afhankelijk van de leeftijd van de hond.

Hoewel een hond uit het asiel een stuk goedkoper is in de aanschaf, moet je er wel rekening mee houden dat je misschien wel duurder uit bent als het gaat om dierenartskosten en kosten voor training.

Van een asielhond is vaak niet bekend of de hond erfelijk belast is met bepaalde aandoeningen. Je weet niet wie de ouders zijn. Je weet ook niet of het een zuivere rashond betreft. Vaak weet je heel erg weinig van de geschiedenis van de hond af.

Het kan dus zijn dat je een hond neemt, die een ziekte onder de leden heeft. Dan kan het zijn dat je hoge kosten voor de dierenarts zult hebben gedurende zijn leven.

Ook is de kans groot, dat je met een asielhond, vooral als het een Mastiff betreft, op cursussen moet. Je moet de hond nog vaak veel leren. En waarschijnlijk ook ongewenst gedrag afleren. Dit gaat bij een oudere hond met veel levenservaring moeilijker dan bij een jonge pup.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Mastiff

Overweeg je een Mastiff te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een Mastiff opvoeden

Of je nu kies voor een pup van een erkende fokker, of voor een Mastiff uit het asiel. In beide gevallen geldt dat je veel tijd, energie en geld zult moeten in de opvoeding van je hond. Een Mastiff is geen makkelijke hond om op te voeden.

Het is absoluut geen hond voor de beginnende hondenbezitter. De hond heeft een leider nodig, die hem een consequente, maar liefdevolle opvoeding kan geven.

Puppycursus of opvoedcursus

Met je Mastiff pup kun je het beste direct een puppycursus gaan volgen. Hij leert dan hoe hij om moet gaan met andere honden en mensen. En je pup leert de basiscommando’s. En hij leert tijdens de puppycursus natuurlijk dat jij zijn baas bent en dat hij naar jou moet luisteren. Jij leert tijdens deze cursus hoe je met je hond om moet gaan en hoe je controle krijgt over de hond.

Bij een oudere Mastiff uit het asiel, heeft een puppycursus geen zin. Het is ook te gevaarlijk. De Mastiff is een enorm grote hond en die kun je niet met kleine, jonge pups samen trainen. Je kunt met deze hond het beste een opvoedcursus volgen.

Er worden veel trainingen aangeboden voor mensen die honden uit het asiel hebben gehaald, of uit het buitenland hebben gehaald. De focus wordt dan voornamelijk gelegd op het afleren van slecht gedrag. En natuurlijk leer jij daar als baas hoe je controle krijgt over de hond.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!