Home | Maak kennis met de Mastiff rood (lang artikel)

Maak kennis met de Mastiff rood (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De rode Tibetaanse Mastiff is een echt statussymbool in China. De Chinezen denken dat de rode kleur van de hond geluk geeft. Daarom zijn de Chinezen bereid om forse bedragen voor de rode Tibetaanse Mastiff neer te leggen.

De hond is zo populair dat er een Chinese baron is geweest die meer dan 1 miljoen euro heeft betaald voor een rode Tibetaanse Mastiff.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

Wat maakt de rode Tibetaanse Mastiff zo bijzonder?

In Nederland betaal je voor een rode Tibetaanse Mastiff hetzelfde bedrag als dat je voor een andere kleur Mastiff zou betalen. In China denken ze daar anders over. Omdat zij geloven dat de rode vacht geluk brengt.

Daarom zijn de Chinezen bereid om een veel hoger bedrag neer te leggen voor deze hond. Nu zullen niet veel Chinezen 1 miljoen euro voor een rode Tibetaanse Mastiff kunnen betalen. Maar ook de reguliere aanschafprijs ligt in China voor een hond met deze vachtkleur hoger dan in bijvoorbeeld Nederland.

De rode Tibetaanse Mastiff is verder niet anders dan een andere kleur Mastiff. Het karakter is hetzelfde, het formaat en gewicht is hetzelfde. Het enige verschil is dus de rode vacht en het bijgeloof van de Chinezen dat die rode vachtkleur geluk brengt. Daarom willen ze er zoveel geld voor betalen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Mastiff wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De prijs van een rode Tibetaanse Mastiff

In Nederland betaal je voor een rode Tibetaanse Mastiff tussen de € 1.000,- en de € 1.500,-. Dan koop je een hond bij erkende fokker. Je pup heeft dan een officieel stamboom document en je hebt dan een raszuivere Tibetaanse Mastiff.

In de meeste andere landen zul je ongeveer hetzelfde bedrag moeten betalen voor een rode Tibetaanse Mastiff pup. Behalve in China. Daar vragen ze immens hoge bedragen voor een Tibetaanse Mastiff met een rode vacht.

De kosten van verzorging van de rode Tibetaanse Mastiff

Naast de aanschafprijs is de rode Tibetaanse Mastiff ook duur in de verzorging. De hond is enorm groot en hij eet ook heel veel. Een volwassen rode Tibetaanse Mastiff eet wel tot een kilo droogvoer per dag. En daarnaast is hij ook gek op kip. Je moet uitgaan van € 800,- kosten voor voer alleen. Daarnaast zul je nog andere dingen moeten aanschaffen voor je Mastiff.

Hij heeft natuurlijk een halsband en een riem nodig, maar ook een drink- en etensbak, een kussen om op te slapen, een mand of een bench. En je moet rekening houden met de kosten voor de dierenarts.

Maar ook kosten voor een hondenhotel als je op vakantie wilt. En je zult met je rode Tibetaanse Mastiff diverse hondentrainingen moeten volgen om hem goed onder controle te krijgen. Gemiddeld moet je denken aan minimaal € 1.500,- per jaar voor de verzorging van je rode Tibetaanse Mastiff.

Het uiterlijk van de rode Tibetaanse Mastiff

De rode Tibetaanse Mastiff is één van de grootste hondenrassen ter wereld. Deze hond wordt bijna een meter hoog en kan wel tot 80 kilogram wegen. Een enorm grote en imposante hond om te zien.

De hond heeft een krachtige en sterk lichaam en een geweldige uitstraling. Dat komt ook door zijn dikke vacht en zijn lange manen in zijn nek.

Vachtkleuren van de Tibetaanse Mastiff

De Tibetaanse Mastiff kan naast een rode vacht ook een andere vachtkleur hebben. Namelijk zwart, zwart en tan, zwart en geel, zwart en wit, grijs en oranje. Een reu heeft meer vacht dan een teef.

Dat maakt de rode Tibetaanse Mastiff reu nog indrukwekkender.

Uiterlijke kenmerken van de rode Tibetaanse Mastiff

De rode Tibetaanse Mastiff heeft, net als de andere kleuren Mastiff, een brede en grote kop. Zijn snuit is ook breed en die loopt vierkant af. Ook de rode Tibetaanse Mastiff heeft altijd bruine ogen.

De nek van de hond is gespierd, evenals zijn rug en poten. De staart van de hond ziet eruit als een rode pluim. Het is een grote hond met een eigenzinnig karakter. Als de hond goed is opgevoed dat is hij naar zijn baas en gezin toe loyaal en aanhankelijk.

Leer alles over jouw lieve Mastiff

Wil je álles leren over jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De verzorging van de rode Tibetaanse Mastiff

De mooie, dikke rode vacht van de hond moet je wekelijks borstelen en kammen. Vooral de lange manen hebben wekelijks een kambeurt nodig. Hierdoor voorkom je dat het haar gaat klitten.

Tijdens de jaarlijkse ruiperiode is het aan te raden om de hond iets vaker te borstelen. Je haalt dan de losse haren uit de vacht en dat zorgt voor minder irritaties bij de hond.

Erfelijke ziekten bij de rode Tibetaanse Mastiff

De rode Tibetaanse Mastiff is gevoelig voor een aantal aandoeningen, namelijk:

  • Elleboog- en heupdysplasie;
  • Oogproblemen;
  • Schildklierproblemen.

Elleboog- en heupdysplasie

Door de enorme grootte en het grote gewicht heeft de rode Tibetaanse Mastiff een grotere kans op elleboog- en heupdysplasie. Hierbij past de kop van het gewricht niet meer goed in de kom. De hond kan hier zelfs kreupel van worden.

De symptomen zijn: pijn bij opstaan, lopen en rennen. Als je merkt dat je hond deze symptomen heeft, dan is het verstandig om naar de dierenarts te gaan met je rode Tibetaanse Mastiff. Vaak wordt dan pijnstilling voorgeschreven.

Oogproblemen

Oogproblemen komen ook relatief vaak voor bij de rode Tibetaanse Mastiff. De hond kan hierdoor slechter gaan zien en uiteindelijk zelfs blind worden. Een goede verzorging van zijn ogen is daarom erg belangrijk.

Je kunt de ogen van je hond goed schoon houden door dagelijks met een vochtig doekje langs zijn ogen te gaan. Als je merkt dat je hond veel traant of vieze ogen heeft, dan kun je het beste even naar je dierenarts gaan. Misschien heeft je rode Tibetaanse Mastiff dan wel een ontsteking.

Schildklierproblemen

De rode Tibetaanse Mastiff kan ook een te langzaam werkende schildklier hebben. Symptomen die hierbij horen zijn: diarree, kreupelheid, droge ogen en vachtproblemen.

Heeft je hond last van deze symptomen? Ga dan altijd bij de dierenarts langs. Hij kan je hond testen en dan weet je of zijn schildklier te langzaam werkt. Als dat zo is, dan kan je hond hier medicijnen voor krijgen. In de meeste gevallen kan je hond dan een lang en pijnloos leven leiden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!