Home | Mastiff soorten en kruisingen.. welke zijn er?

Mastiff soorten en kruisingen.. welke zijn er?

⏱ Leestijd: 5 minuten

Een Mastiff is een grote hond, voor sommigen zelfs wat te groot. Het is echter wel een lieve, vriendelijke reus die graag bij zijn baasje is en alles voor zijn mensen zal doen. Als je andere hondenrassen ook leuk vindt en niet zo goed weet welke te kiezen, is een kruising wellicht een goed idee.

Een kruising heeft kenmerken van beide rassen dus kijk altijd even goed wat een combinatie kan opleveren, zowel qua uiterlijk als qua karakter. Zo kies jij een hond die bij jou past en waar je een geweldig maatje aan hebt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

Diverse mogelijke kruisingen met de Mastiff

De Mastiff zelf komt maar in één soort voor en binnen het ras zijn geen verschillende types te vinden. De hond wordt echter wel vaak met andere hondenrassen gekruist. Welk ras daarbij dominant is, zal bepalen hoe de pups eruit komen te zien en wat voor karakter ze krijgen. Vaak hebben ze natuurlijk van beide rassen wat maar het is altijd even afwachten wat voor resultaat het wordt als je twee verschillende rassen kruist. De Mastiff wordt met tal van (hoofdzakelijke grote) hondenrassen gekruist. We hebben de twintig meest voorkomende kruisingen met het ras voor je op een rijtje gezet. Deze krijgen allemaal hun eigen naam.

 • Mastador (Mastiff X Labrador Retriever);
 • Mastibull (Mastiff X American Buldog);
 • Mastiff Amerikaanse Buldog Mix;
 • Mastweiler (Mastiff X Rottweiler);
 • Mastiff Herder (Mastiff X Duitse Herder);
 • Mastifridge (Mastiff X Rhodesian Ridgeback);
 • Mastidoodle (Mastiff X Poedel);
 • Saint Mastiff (Mastiff X Sint Bernard);
 • Mastiff X Berner Sennenhond;
 • Mastiff Golden Retriever;
 • Daniff (Mastiff X Duitse Dog);
 • Boxmas (Mastiff X Boxer);
 • Mastiff Husky Mix;
 • Mastiffman (Mastiff X Dobermann);
 • Makita (Mastiff X Akita);
 • Mastahoula (Mastiff X Catahoula Leopard Dog);
 • Ierse Mastiff (Mastiff X Ierse Wolfshond);
 • Mastiff Greyhound Mix;
 • Mastiff Grote Pyreneeën;
 • Mastiff Presa Canario.

Over een aantal van deze kruisingen zullen we je wat meer vertellen zodat je weet met wat voor hond je te maken krijgt. Ga ook voor een kruising naar een goede en betrouwbare fokker die het welzijn van het dier altijd voorop stelt.

Een broodfokker fokt alleen maar voor het geld, waarbij het belang van het dier niet meetelt en je grote kans loopt met een zieke pup naar huis te gaan.

Mastador (Mastiff X Labrador Retriever)

De Labrador Retriever is natuurlijk een ongekend populair ras. Als deze hond wordt gekruist met een Mastiff, levert dit als resultaat een energieke, sociale en lieve hond op. Deze kruising houdt van rennen, veel en lekker spelen met andere honden en mensen en is vriendelijk tegen werkelijk iedereen.

Qua uiterlijk zal de kruising kleiner zijn dan een raszuivere Mastiff maar weer groter dan een Labrador. De kruising heeft naar alle waarschijnlijkheid een donkere snuit maar dat hangt erg af van de kleur van de Labrador.

De vacht kan namelijk ook licht uitvallen. Het zal wel een flinke, tamelijk brede en gespierde hond zijn maar niet zo’n enorme verschijning als je van een Mastiff verwacht.

Mastibull (Mastiff X American Buldog)

Een kruising tussen een Mastiff en een Amerikaanse Buldog staat ook wel bekend onder de naam Pit Mastiff. Deze kruising is een lieve en sociale hond die met iedereen vrienden wil zijn. Een goede waakhond zul je er niet aan hebben.

De hond heeft veel energie, houdt van dingen ondernemen met zijn baas en is niet graag alleen. De hond kan zeker al vroeg op training gaan om veel te leren want dat doet dit exemplaar graag, al is het maar om zijn baas een plezier te doen. De kruising is uiteraard een stuk kleiner dan een raszuivere Mastiff. De kleur hangt af van de ouders maar de kans dat de hond bruin is, is zeer aanzienlijk.

Mastiff Amerikaanse Buldog Mix

Een kruising tussen een Mastiff en een Amerikaanse Buldog levert een grote hond op met een korte, gladde vacht. De oren van de kruising zullen groot zijn maar dat hoort er echt bij. Het is een lieve en loyale hond naar zijn baasjes toe maar tegenover vreemden kan de kruising wat achterdochtig en afhoudend zijn.

Het is een aanhankelijke hond die goed met kinderen om kan gaan en zeker ook veel beweging nodig heeft. Daag de hond uit met spelletjes en beweeg er veel mee zodat hij zich niet snel gaat vervelen.

Let op: Het karakter van jouw Mastiff (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Mastweiler (Mastiff X Rottweiler)

Een combinatie tussen een Mastiff en een Rottweiler levert de Mastweiler op. Dit is een goede waakhond maar het is tevens een prima gezinshond. Deze kruising is erg lief voor zijn baasjes maar zal ze zeker ook te allen tijde goed beschermen.

Zorg ervoor dat de hond voldoende beweging en uitdaging krijgt om te voorkomen dat deze zich gaat vervelen. Deze kruising kan op zijn tijd ook heerlijk gaan liggen slapen maar daarvoor dient hij zich natuurlijk wel eerst goed ingespannen te hebben.

Mastiff Herder (Mastiff X Duitse Herder)

Een kruising tussen een Duitse Herder en een Mastiff levert een Mastiff Sheperd op. Het is een energieke hond die graag samen met zijn baasje speelt, rent en wel van een uitdaging houdt. Omdat het een intelligente hond is, is voldoende uitdaging, zowel geestelijk als lichamelijk, erg belangrijk.

De hond is loyaal naar zijn mensen en zal deze zeker ook goed beschermen. Omdat beide ouderrassen zwart en bruin in zich hebben, is de kans groot dat de kruising dit ook heeft. De hond zal daarnaast halflang haar hebben dat de nodige verzorging moet krijgen, grote oren en een lange snuit.

Mastifridge (Mastiff X Rhodesian Ridgeback)

Een Mastifridge is een kruising tussen een Mastiff en een Rhodesian Ridgeback. Grote kans dat de snuit van de hond zwart zal zijn en de rest van de vacht bruin. Gezien het feit dat de Rhodesian Ridgeback een bijzonder grote hond is, zal de kruising met een Mastiff altijd tot een imposant dier leiden.

Het is desondanks wel een atletische hond die veel beweging nodig heeft. De Mastifridge is een hond die graag op prooien jaagt dus het is belangrijk hem te leren wat wel en niet mag. Neem de kruising zo jong mogelijk mee naar de hondentraining zodat de hond gesocialiseerd wordt en zich niet snel zal gaan vervelen.

Wat je op de training leert, kun je zelf ook toepassen in de praktijk.

Mastidoodle (Mastiff X Poedel)

Een combinatie tussen een Mastiff en een Poedel levert een halflangharige hond op met een vacht die naar alle waarschijnlijkheid licht krult. Het zal zeker geen kleine hond worden, wanneer voor een kruising met een Poedel van gemiddelde grootte wordt gekozen.

De kans dat de kruising een hypoallergene vacht heeft, zoals de Poedel, is aanwezig maar het hoeft niet altijd zo te zijn. De Mastidoodle heeft veel energie en dus ook veel beweging en uitdagingen nodig.

De hond houdt erg van mensen, ongeacht of hij deze nu wel of niet goed kent. Grote kans dat de kruising dol op water is dus af en toe gaan zwemmen met je Mastidoodle is aan te raden.

Saint Mastiff (Mastiff X Sint Bernard)

Een Sint Bernard is bepaald geen kleine hond dus een kruising met de Mastiff levert een groot exemplaar op. Het is een imposante hond die erg aanhankelijk is en graag bij zijn baasje wil zijn. De kruising houdt zeker van lekker niks doen maar het is belangrijk de hond voldoende in beweging te houden om verveling en overgewicht te voorkomen.

Houd er wel rekening mee dat de kans groot is dat de hond kwijlt, omdat nu eenmaal beide rassen daartoe geneigd zijn. De vacht van deze kruising zal naar alle waarschijnlijkheid bruin met wit zijn waarbij de kans groot is dat de snuit zwart is. De vacht heeft veel verzorging nodig en je kruising zal veel in de rui zijn.

Leer alles over het karakter van jouw Mastiff

Wil je alles weten over het karakter van jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Mastiff Berner Sennenhond

Een kruising tussen een Mastiff en een Berner Sennenhond levert een grote hond op die naar alle waarschijnlijkheid vrij langharig is. Dit betekent dat een goede en regelmatige vachtverzorging noodzakelijk is.

De hond zal vriendelijk en aardig voor iedereen zijn en heeft een zacht karakter. Een beetje eigenwijsheid zit er wel in dus het is belangrijk dat je je kruising op tijd meeneemt naar de hondentraining om deze van jongs af aan zoveel mogelijk te leren.

Mastiff Golden Retriever

De Golden Retriever is een zee populaire hond dus het zal je zeker niet verbazen dat ook dit ras met een Mastiff wordt gekruist. Het resultaat is een sociale en energieke hond. Deze zal zeer toegewijd zijn aan het baasje en is prima geschikt als familiehond.

Deze mix valt net even wat kleiner uit dan een raszuivere Mastiff maar het is nog altijd een flinke hond. De kruising zal waarschijnlijk lang haar hebben dat het nodige onderhoud behoeft.

Deze hond is intelligent, speelt en rent graag en houdt van veel bewegen en lekker bezig zijn. Ga zeker met deze kruising naar de hondentraining om je huisdier bezig te houden en samen allerlei leuke dingen te ondernemen.

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

 • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
 • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
 • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
 • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
 • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!