Home | Mastiff x Boerboel kruising: leer deze mix kennen

Mastiff x Boerboel kruising: leer deze mix kennen

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Mastiff Boerboel is een hond die uit Zuid-Afrika komt. Het is een sterke en stevige hond. De Boerboel wordt ook wel de Zuid-Afrikaanse Mastiff genoemd.

Het is nog een vrij nieuw ras, dat betekent dat het ras nog steeds in ontwikkeling is. De Mastiff Boerboel wordt vanaf de jaren gefokt. Het is een sterke hond en een goede waakhond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

Mastiff Boerboel is nog niet erkend door de F.C.I.

De Mastiff Boerboel is als ras nog niet erkend door de F.C.I. Daardoor is er ook nog geen rasstandaard opgesteld waaraan deze hond moet voldoen. Toch is er al wel wat bekend over dit ras.

De Mastiff Boerboel reu is meestal rond de 66 centimeter hoog en een teef zo’n 61 centimeter. En het gewicht van de hond ligt tussen de 50 en de 90 kilogram. Gemiddeld wordt de Mastiff Boerboel 12 jaar oud.

Het uiterlijk van de Mastiff Boerboel

De Boerboel is een hond met een stevige en gespierde bouw. En hij heeft net als de andere Mastiff honden een brede kop. Ook deze Mastiff heeft hangende oren.

De vachtkleur van de Mastiff Boerboel kan bruin, lichtgeel, donkerrood en alles daartussen zijn. De vacht van de hond is vacht en relatief kort.

De vachtverzorging van de Mastiff Boerboel

De korte vacht van de Mastiff Boerboel heeft niet heel veel verzorging nodig. Wekelijks borstelen is voldoende. Je haalt daarmee de losse haren uit de vacht. En ook vuil en zand kun je door je hond te borstelen uit de vacht te halen. De hond heeft een zelfreinigende vacht.

Dat betekent dat je verder de vacht van de Mastiff Boerboel niet hoeft te verzorgen. Het wordt ook afgeraden om je hond vaak te wassen. Dat is namelijk niet goed voor zijn vacht.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Mastiff (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De verzorging van de Mastiff Boerboel

Naast de vachtverzorging moet je ook het gebit van je hond goed verzorgen. Dit kun je doen door dagelijks zijn gebit te poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta. Dat kun je kopen bij de dierenspeciaalzaak of via de dierenarts.

Ook de nagels van je Mastiff Boerboel moet je vaak controleren en knippen. Dit kun je met een speciale nagelknipper doen. Maar je kunt dit ook door een specialist laten doen.

Het karakter van de Mastiff Boerboel

De Mastiff Boerboel is een echte waakhond. De hond is intelligent, gespierd en zelfverzekerd. Naar vreemden toe kan de Boerboel, net als alle andere Mastiff-soorten, afstandelijk zijn. Maar naar hun baas en gezin is ook de Mastiff Boerboel aanhankelijk en loyaal.

De opvoeding van de Mastiff Boerboel

Door het eigenzinnige karakter van de hond is het opvoeden van de Mastiff Boerboel niet eenvoudig. Dit is geen hond voor een onervaren hondeneigenaar.

Hij heeft een eigenaar nodig die verstand heeft van honden opvoeden en ook weet hoe hij dat het beste aan kan pakken. Als de Mastiff Boerboel niet goed opgevoed wordt, dan krijg je daar problemen mee als de hond volwassen is.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Mastiff

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een goede socialisatie van de Mastiff Boerboel

Een goede socialisatie is erg belangrijk voor de Mastiff Boerboel. De socialisatiefase van de hond begint al als de hond 3 weken oud is. Dan heb jij als baas natuurlijk nog geen invloed op de socialisatie van de hond.

Dat ligt dan vooral bij de moederhond en de fokker. Als de Mastiff Boerboel pup eenmaal bij jou thuis komt, dan kun jij invloed uitoefenen op de socialisatie van je hond.

Een goed begin is dan om direct met je Mastiff Boerboel op puppycursus te gaan. Je hond leert hoe hij met andere mensen en met andere honden om moet gaan. Ook komt hij in verschillende situaties terecht. Dat is allemaal goed voor een goede socialisatie van je hond. En natuurlijk is de puppycursus ervoor om je hond de basiscommando’s te leren.

Een consequente opvoeding van de Mastiff Boerboel

Naast een goede socialisatie is ook bij de Mastiff Boerboel een consequente opvoeding van essentieel belang. Je moet hier direct mee beginnen. Als je pup bij je komt, is hij nog klein en handelbaar. Hoe meer je de hond in die periode leert, hoe beter het is.

De hond kan niet tegen een opvoeding met harde hand. Een methode dat zeer goed werkt bij deze hond is de methode van ‘niets-is-voor-niets-in-deze-wereld’. Je hond moet dan altijd eerst een opdracht of een taak uitvoeren, voordat hij zijn beloning krijgt.

Dus bijvoorbeeld: hij moet eerst zitten, voordat hij eten krijgt, of hij moet eerst liggen voordat je hem de riem om doet om te wandelen.

De Mastiff Boerboel heeft niet veel beweging nodig

De Mastiff Boerboel is een grote hond. Vooral in het eerste jaar groeit hij enorm. Dat is erg belastend voor zijn botten en spieren. Het is daarom niet aan te raden om hele lange wandelingen met je hond te maken. Een leidraad is om 1 minuut te wandelen voor iedere week dat je hond oud is.

De Mastiff Boerboel heeft voldoende beweging als je zijn normale wandelingen met hem maakt. Tuurlijk vindt hij een keer lekker lang in het bos wandelen leuk, maar het is geen must voor hem.

Laat je Mastiff Boerboel niet los

Hondenbezitters vinden het vaak leuk om hun hond los te laten lopen. Maar met de Mastiff Boerboel is dat niet zo’n goed idee. De hond is niet zo sociaal en kan niet altijd even goed met andere honden opschieten. Eigenlijk kun je de hond niet met andere honden vertrouwen. Laat hem daarom niet los in een hondenpark, maar ook niet in het buitengebied.

Daarnaast is de Mastiff Boerboel een hond die veel ruimte nodig heeft. Het is een grote hond, dus een klein appartement of een klein huis is niet geschikt voor deze hond. De hond komt het best tot zijn recht in een ruime woning met een omheinde tuin. Hij kan dan lekker in de tuin rennen en springen. Op die manier kan hij op een veilige manier zijn energie kwijt.

Een Mastiff Boerboel pup kopen

Koop een Mastiff Boerboel pup altijd bij een erkende fokker. Omdat het ras nog niet is erkend door de F.C.I. wordt er niet volgens een rasstandaard gefokt met deze honden.

Kijk daarom altijd uit als je een pup koopt. Koop geen pup bij een broodfokker, maar vraag je dierenarts om een lijst met erkende fokkers van de Mastiff Boerboel.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!