Home | Zwarte Mastiff: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

Zwarte Mastiff: ontdek deze mooie hond (uitgebreid stuk)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De zwarte Mastiff is een grote, imposante hond. Hij heeft een korte vacht. Bij de nek, schouders en rug is het haar van de zwarte Mastiff iets dikker dan op de rest van zijn lichaam. Het is een hond met een goed ontwikkeld waakinstinct.

Hij is loyaal en vriendelijk naar zijn baas en gezin. De zwarte Mastiff kan terughoudend zijn naar vreemden. De vachtkleuren van de Mastiff zijn vastgelegd in de rasstandaard van de F.C.I. Eén van de officiële vachtkleuren is zwart.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De zwarte Mastiff is een rashond

De zwarte Mastiff voldoet volgens de F.C.I. aan de rasstandaard zoals die is opgesteld. Dat betekent dus dat de zwarte vacht één van de officiële vachtkleuren is van de Mastiff.

Het is niet toegestaan dat de hond veel witte vlekken op zijn lichaam, borst of poten heeft. Als dat wel het geval is, dan wordt dat als een fout gezien in de vacht. En dan wordt die hond niet officieel erkend door de F.C.I.

Een goede fokker voor de zwarte Mastiff vinden

Ben je op zoek naar een zwarte Mastiff, dan zul je fokkers moeten bellen en ze moeten vragen welke kleur pups ze hebben. Zelfs al wordt er met twee zwarte Mastiffs gefokt, dan is het nog geen garantie dat er zwarte Mastiff pups uit komen.

Voor een lijst met erkende fokkers kun je contact opnemen met de rasvereniging, maar je kunt ook je dierenarts vragen of hij een goede fokker weet van Mastiff honden in de buurt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Mastiff wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een goede fokker herkennen

Een goede fokker herken je sneller dan je denkt. Je moet op een aantal punten letten. Bij een goede fokker is de moederhond altijd aanwezig, een goede fokker heeft honden die er gezond uitzien en een goede fokker wil graag al jouw vragen beantwoorden.

Heb jij contact met een fokker die op een van deze punten in gebreke blijft? Koop daar dan geen hond, maar kijk nog even verder naar een andere fokker. Misschien heb je namelijk met een broodfokker te maken.

De moederhond is aanwezig

Omdat een goede fokker weet hoe essentieel het is dat de moederhond bij haar pups is, zal hij er alles aan doen om dat mogelijk te maken. De pups leren van de moederhond. En het is goed voor hun socialisatiefase. Daarom is bij een goede fokker de moederhond altijd bij de pups aanwezig.

De pups zien er gezond uit

Kijk de pups altijd even goed in de ogen. Als die schoon en helder zijn, dan heb je vaak te maken met gezonde pups. Als de pups ook niet te dik en niet te mager zijn, dan is de kans heel klein dat je met een broodfokker te maken hebt. Als je ziet dat de moederhond ook gelukkig en blij is, dan kun je er wel van uit gaan dat het een erkende en goed fokker is waar je mee te maken hebt.

De fokker heeft tijd om vragen te beantwoorden

Een erkende fokker heeft liefde voor zijn honden en dat merk je direct als hij over zijn honden praat. Hij kan je alles vertellen over het ras, maar ook over de honden en de pups. Hij weet vast van iedere pup een karaktertrek te vertellen.

En als je een vraag hebt, dan zal hij met alle liefde en geduld je vraag willen beantwoorden. Is hij gehaast en weet hij geen antwoord op jouw vragen? Dan is het waarschijnlijk een broodfokker waar je mee praat. Je kunt hier beter geen zwarte Mastiff pup kopen.

Leer alles over jouw lieve Mastiff

Wil je álles leren over jouw Mastiff? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

De aanschafprijs van een zwarte Mastiff

Een Mastiff pup is niet goedkoop in de aanschaf. En daarnaast moet je ook nog met flink wat terugkerende kosten rekening houden. De zwarte Mastiff is een dure hond om op te voeden en te onderhouden.

De aanschafprijs voor een zwarte Mastiff ligt bij een erkende fokker tussen de € 1.000,- en de € 1.500,-. Je kunt voor een kruising gaan, dan betaal je rond de € 800,-. Maar dan krijg je dus geen raszuivere Mastiff.

De kosten voor de verzorging van een zwarte Mastiff

De zwarte Mastiff groeit vooral in het eerste levensjaar enorm. Door deze snelle groei zul je echt kwalitatief goede voeding voor je hond moeten kopen. En als je hond eenmaal volwassen is, dan eet hij ontzettend veel. Per maand betaal je zo’n € 65,- aan voer voor je zwarte Mastiff. En dat is dan exclusief snoepjes en botten.

Daarnaast heeft je hond een halsband en een riem nodig. Maar ook een bench of een mand met een hondenkussen. En misschien heeft hij wel twee hondenkussens nodig. Ook zul je een drink- en voerbak voor hem moeten kopen, borstels om zijn vacht mee te verzorgen en een nagelknipper voor zijn nagels.

Houd ook rekening met jaarlijkse dierenartskosten. In ieder geval met je zwarte Mastiff jaarlijks een inenting hebben, maar als hij ziek is, dan zul je nog een keer extra naar de dierenarts moeten. Vergeet niet dat je hond naar een dierenhotel moet als jij op vakantie gaat. Dus gemiddeld liggen de kosten voor voer en al deze dingen op zo’n € 1.500,- per jaar.

De kosten voor de opvoeding van je zwarte Mastiff

Een zwarte Mastiff is een hond die niet makkelijk op te voeden is. Je zult hier flinke investeringen moeten doen. In zowel tijd, energie, geduld en geld. E

en puppycursus is zeker aan te raden en voor een goede opvoeding, zul je ook nog vervolgtrainingen met je hond moeten doen. De kosten hiervoor liggen vaak tussen de € 150,- en de € 250,- per training van tien lessen.

De zwarte Mastiff is een loyale hond

Met een consequente opvoeding kan de zwarte Mastiff een lieve, loyale, aanhankelijke gezinshond zijn. Let er wel op dat dit een heel grote hond is en dat de hond wel ruimte nodig heeft. Als je op een flat woont of in een klein huis zonder tuin, dan is de zwarte Mastiff te groot.

Hij heeft meer ruimte nodig. Heb je een ruime woning met een grote tuin, dan zou dat perfect zijn voor de Mastiff. Zorg er wel voor dat de tuin een omheining heeft, zodat de zwarte Mastiff niet weg kan lopen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!