Home | Een Mastiff Napoletano puppy kopen en in huis halen

Een Mastiff Napoletano puppy kopen en in huis halen

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Mastino Napoletano is één van de oudste hondenrassen. Dit ras komt uit de omgeving van Napels in Italië. Opvallend aan deze hond is zijn kenmerkende uiterlijk. Je herkent deze hond direct aan zijn kop en forse bouw.

Het is een stoere hond. Ook de Mastino Napoletano pup herken je direct aan deze uiterlijke kenmerken. Het is een stoere hond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De geschiedenis van de Mastino Napoletano pup

Rond de 19e eeuw werd de Mastino Napoletano voor het eerst gefokt in Napels in Italië. Maar er wordt ook gezegd dat dit hondenras al ouder is en dat deze hond al door Alexander de Grote gefokt is. Wat precies de waarheid is, weet niemand.

Wat wel bekend is over deze hond, is dat de hond in eerste instantie werd gefokt als vechthond. Door hun grote lichaam en hun vele spierkracht, was de Mastino Napoletano daar erg geschikt voor.

Uiteindelijk werd de hond minder als vechthond ingezet en meer als waakhond. Je zag de Mastino Napoletano pup vaak verschijnen op Italiaanse boerderijen. Hier werden deze pups getraind om de boerderij te bewaken, of de kuddes te bewaken tegen roofdieren zoals wolven.

De Mastino Napoletano pup anno nu

Tegenwoordig staat de Mastino Napoletano bekend als een loyale en betrouwbare hond. Je ziet deze hond niet vaak in Nederland. Ook in Italië zul je dit ras niet snel in de stad zien lopen. De honden worden nog steeds vaak ingezet op de boerderij om het erf te bewaken.

Met de juiste opvoeding is de Mastino Napoletano pup op te voeden als een loyale en trouwe hond.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Mastiff puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De uiterlijke kenmerken van de Mastino Napoletano pup

Als de Mastino Napoletano pup een volwassen hond is geworden, dan herken je deze hond aan een aantal kenmerken. Allereerst is het een groot hondenras. Een reu heeft een maximale schofthoogte van 75 centimeter en een teef heeft een maximale schofthoogte van 70 centimeter.

Het gewicht van een reu kan wel tot 70 kilogram zijn. De Mastino Napoletano is een hele sterke en krachtige hond.

De kop van de Mastino Napoletano

Deze hond heeft een hele brede kop. Hij is niet lang. Dit zorgt ervoor dat de Mastino Napoletano een massieve kop heeft, waar je eigenlijk wel een beetje bang van kan worden. De hond heeft geen liefdevolle en vriendelijke uitstraling. Hij heeft hele dikke lippen, die iets naar beneden hangen.

De oren zijn klein en liggen plat tegen zijn wangen. Ze zijn driehoekig van vorm en liggen diep. Deze kenmerken zie je ook al bij de Mastino Napoletano pup.

De vacht van de Mastino Napoletano pup

Zowel de Mastino Napoletano pup als de volwassen hond heeft een vacht die op veel plekken los hangt. Vooral in zijn kop zie je dit goed. De vacht glanst en is overal kortharig. Hij heeft dikke haren en volgens de rasstandaard mogen de haren nooit langer zijn dan 1,5 centimeter.

De toegestane kleuren van de vacht zijn: zwart, blauwgrijs, bruin, grijs, reebruin en vosrood. Deze kleur moet overal egaal over het lichaam van de hond aanwezig zijn. Witte details op de borst en tenen zijn bij de Mastino Napoletano wel toegestaan.

Leer alles over jouw Mastiff puppy

Wil je álles weten over jouw Mastiff puppy? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Een Mastino Napoletano pup kopen

Als je besluit een Mastino Napoletano pup te kopen, dan moet je rekening houden met een behoorlijk hoge aanschafprijs. Gemiddeld betaal je voor deze pup tussen de € 1200,- en de € 3000,-. En soms nog wel meer. Als je een pup wilt kopen, dan kun je het beste contact opnemen met de rasvereniging.

De Mastino Napoletano Club Nederland is in 1985 opgericht. Zij kunnen je in contact brengen met erkende fokkers. En je kunt natuurlijk ook al je vragen stellen aan de leden van de rasvereniging.

Een erkende Mastino Napoletano pup vinden

Een goede en erkende Mastino Napoletano fokker kun je vinden via de rasvereniging. Maar je kunt een goede fokker ook aan een aantal dingen herkennen. Zo is de moeder altijd bij het nest aanwezig. Er is geen enkele goede fokker die de moeder weghaalt bij haar pups.

De honden leren juist heel veel van de moeder. Daarnaast kun je een erkende fokker ook altijd vragen stellen over het ras. Hij zal je er veel van kunnen en willen vertellen. Als dat niet zo is, dan heb je waarschijnlijk niet met een goede fokker te maken.

Een Mastino Napoletano pup opvoeden

Als je een Mastino Napoletano pup bij een erkende fokker hebt gekocht, dan begint jouw taak. Je moet de pup opvoeden. Deze hond is geen hond voor een beginnende hondenbezitter. De Mastino Napoletano is namelijk moeilijk af te richten.

Als je geen ervaring hebt met honden, dan is dit niet de geschikte hond voor jou. Ben je al wel ervaren? Ga dan ook met deze pup op puppycursus. En volg nog enkele vervolgcursussen. Het is een heel dobber om deze hond goed af te richten. Maar als dat lukt, dan heb je ook een trouwe hond.

De kosten van de Mastino Napoletano pup

Naast de aanschafkosten moet je ook rekening houden met andere kosten voor het onderhouden van je Mastino Napoletano pup. Je pup zal in het eerste jaar flink groeien. Het is daarom belangrijk dat je je hond kwalitatief goede voeding geeft.

Ook zal je hond veel eten. Dus je moet er vanuit gaan dat je jaarlijks minimaal € 800 kwijt bent aan voeding voor je hond. Daarbij komen nog de kosten voor snoepjes, beloningen en botten.

Ook zul je een mand of een bench voor je hond moeten kopen en een lekker kussen om op te liggen. Je hebt verzorgingsproducten nodig voor je hond, je moet een halsband en een riem hebben. En natuurlijk mogen speeltjes niet ontbreken.

Daarnaast zul je kosten moeten maken als je op vakantie wilt. Je hond moet dan naar een hondenhotel. Houd ook rekening met de jaarlijkse kosten voor de dierenarts. Soms is het verstandig om hier een verzekering voor af te sluiten.

Tenslotte ben je vooral de eerste paar jaar zo’n € 300 tot € 500 euro per jaar kwijt aan hondencursussen. Het is verstandig om flink veel trainingen met je Mastino Napoletano pup te gaan volgen. Dan heb je de meeste kans op een goed opgevoede hond, die goed luistert naar jou. Gemiddeld ben je voor deze hond op jaarbasis zeker € 1500 euro kwijt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!