Home | Een Tibetaanse Mastiff puppy kopen

Een Tibetaanse Mastiff puppy kopen

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Tibetaanse Mastiff puppy vind je niet veel in Europa. De reden is dat dit hondenras eigenlijk niet geschikt is als gezelschapshond. Ze zijn erg fel en daarom vaak niet geschikt als hond om in de stad of in een gezin te houden.

Zoek je toch zo’n pup, dan kom je vaak uit bij een kruising. De raszuiverheid van de pup is dan lager. Door de kruising met een andere hond krijg je vaak een pup die minder fel is en een minder wild instinct bezit. Deze pup kun je makkelijker opvoeden als gezelschapshond.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Mastiff nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Mastiff!

De prijs van een Tibetaanse Mastiff puppy

Koop je een raszuivere en geregistreerde Tibetaanse Mastiff puppy, dan betaal je vaak een bedrag tussen de € 2500,- en de € 4000,-. Je koopt dan een pup die 99 procent raszuiver is. En hier krijg je ook een goede stamboom bij.

Je kunt ook voor een pup gaan die tussen de 95 en de 99 procent raszuiver is. Dan betaal je gemiddeld € 1500,- tot € 2500 euro. Je krijgt dan een pup met een normale stamboom.

Een originele Tibetaanse Mastiff puppy alleen voor fokkers

Een originele Tibetaanse Mastiff pup die raszuiver is, worden vaak door fokkers gekocht om mee te fokken. Deze honden zijn niet geschikt om als gezinshond te functioneren. Ze zijn te fel en beschikken over een te wild instinct.

Maar voor fokkers zijn dit natuurlijk de perfecte honden om mee te fokken. Juist omdat ze zo raszuiver zijn.

Een Tibetaanse Mastiff puppy als gezelschapshond

Zoek je een Tibetaanse Mastiff puppy omdat je deze hond als gezelschapshond wilt, dan kun je het beste voor een niet raszuivere pup gaan. De kans dat je dan een hond krijgt, die je goed kunt opvoeden is dan vele malen groter.

Deze pups zijn vaak ook nog redelijk fel, omdat het natuurlijk nog steeds om een Tibetaanse Mastiff puppy gaat. Maar deze pups worden, voordat ze naar hun baas gaan, gesteriliseerd. Daardoor zullen ze een stuk minder fel zijn.

Als je wilt dat je Tibetaanse Mastiff pup jouw gehoorzaamd, dan is sterilisatie eigenlijk de enige optie. Alleen dan kun je van deze pup een geschikte gezinshond maken. Voor deze pup betaal je bij een erkende fokker gemiddeld € 1.000,- tot € 1.500,-.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Mastiff puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Mastiff Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De kosten van een Tibetaanse Mastiff puppy

Naast de vrij hoge aanschafkosten van deze hond, moet je er ook rekening mee houden dat de hond behoorlijk wat terugkerende kosten met zich meebrengt. Allereerst al de kosten voor goede voeding.

De Tibetaanse Mastiff puppy groeit vooral in het eerste levensjaar ontzettend veel. Het is daarom belangrijk dat de hond kwalitatief goede voeding krijgt. Houdt er rekening mee dat de jaarlijkse kosten voor voeding van je hond liggen op ongeveer € 800,- per jaar.

Gemiddeld kost een Tibetaanse Mastiff € 1500,- per jaar

Daarnaast heb je nog kosten voor een halsband en een riem. Maar natuurlijk ook de kosten voor een mand, een kussen om op te slapen, of een bench. De kosten voor snoepjes, botten en speelgoed. De kosten voor zijn verzorging, denk hierbij aan een goede borstel. En natuurlijk de jaarlijkse vaccinatiekosten bij de dierenarts. En de kosten van de dierenarts als je hond ziek is.

Ook zul je een hondenhotel moeten regelen als je op vakantie gaat. De Tibetaanse Mastiff is een enorm grote hond. Dus je zult hem niet altijd makkelijk mee kunnen nemen op vakantie. Voor dit soort grote honden, betaal je bij de hondenhotels ook altijd een hogere prijs. En tenslotte zijn er nog de kosten van hondentrainingen. Gemiddeld moet je toch zeker wel van € 1500,- per jaar uitgaan.

Leer alles over jouw Mastiff puppy

Wil je álles weten over jouw Mastiff puppy? Bekijk dan ook het Mastiff Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld. Momenteel met korting en niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken

Je Tibetaanse Mastiff puppy opvoeden

De Tibetaanse Mastiff puppy is een hond die erg eigenwijs en dominant is. Een goede socialisatie en een goede en consequente opvoeding is erg belangrijk. Als het goed is, is je pup al gesteriliseerd als hij bij jou komt.

Dat scheelt al een hele hoop aan felheid van de hond. Je pup zal al een stuk rustiger zijn.

Een goede socialisatie van je Tibetaanse Mastiff puppy

Een goede socialisatie is erg belangrijk voor je Tibetaanse Mastiff puppy. Die fase begint al als je pup 3 weken oud is. Dan heb jij er natuurlijk nog geen invloed op. Maar zodra je pup bij je thuis is, moet je investeren in deze socialisatiefase.

Het is belangrijk dat je hond in veel verschillende situaties terecht komt. Natuurlijk zonder dat de hond angstig is of in paniek is. En het is ook belangrijk om je hond met heel veel andere dieren kennis te laten maken.

De Tibetaanse Mastiff kan vanuit zichzelf niet goed met andere honden en dieren omgaan. Daarom is het belangrijk om dit zo vroeg mogelijk te trainen. Hier zal je hond in zijn latere leven alleen maar profijt van hebben.

Houdt je Mastiff wel altijd goed in de gaten als je hem met andere dieren laat. Hij kan erg dominant zijn en daardoor kan hij soms naar andere dieren ook wat fel reageren.

Op puppycursus met je Tibetaanse Mastiff puppy

Een onderdeel van zijn socialisatie kan een puppycursus zijn. Hier leert je Tibetaanse Mastiff puppy hoe hij om moet gaan met andere honden. Maar ook komt hij in verschillende situaties terecht die erg leerzaam voor de hond kunnen zijn.

En natuurlijk leert hij tijdens deze puppycursus ook dat jij zijn baas bent en dat hij jou moet gehoorzamen.

Na de puppycursus is het verstandig om nog veel meer trainingen te volgen met je Tibetaanse Mastiff puppy. Hij is nog lang niet uitgeleerd. En hoe meer training je hond krijgt, hoe beter hij zich zal gedragen in huis en tijdens wandelingen. De trainingen voor de Tibetaanse Mastiff zijn niet goedkoop. Houd er rekening meer dat je tussen de € 300 en de € 500 per training kwijt bent.

Het gewicht van de Tibetaanse Mastiff puppy

In het eerste jaar groeit de Tibetaanse Mastiff puppy enorm. Je zult hem krijgen als lief, schattig, harig hondje, maar al snel is hij uitgegroeid tot een grote, harige hond.

Gemiddeld weegt een volwassen Tibetaanse Mastiff tussen de 45 en de 73 kilogram. De grootste Tibetaanse Mastiff ooit woog maar liefst 110 kilogram.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Mastiff?

Bekijk dan het Mastiff Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze geweldige hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen over Mastiffs. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Mastiff wilde weten in één compleet e-book!”

Mastiff Handboek bevat 100+ pagina’s vol info, tips en tricks over jouw Mastiff!

  • Wil je een Mastiff kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Mastiff zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Mastiff trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Mastiff de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Mastiffs en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Mastiff Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

Bekijk het Mastiff Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload

We denken dat je het Mastiff Handboek interessant zal vinden.

Welkom Mastiff vriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!